KIHARAT ON IN

Meistä jokaisella on varmasti jonkunlainen muisto permanentista.
Ikään, kokoon  ja sukupuoleen katsomatta.
Kun 80- ja 90-luvulla hiuksia kiharrettin, se tehtiin kunnolla. Kiharan tuli kestää ja kasvaa pois. Hyvin tyypillisiä ilmestyksiä katukuvassa olivatkin telttamaiset polkkatukat joissa latvat olivat puudelin turkkia muistuttavaa säkkärää, tyven maatessa laiskasti kallon päällä. Melkein nolottaa tunnustaa, mutta  nämä muistot ja myös omakohtaiset permanenttikokemukset miunultakin löytyvät.

Kiharat hiukset ovat tehneet tuloaan jo pitkään, mutta meillä edellinen permanentti-buumi on jättänyt monelle sen verran vahvoja traumoja ettei niistä ole kovinkaan helppoa päästä yli. Itse olen kuitenkin erittäin iloinen permanentin uudesta tulemisesta.

Vaikka permanenttikiharat tehdään edelleen samantyyppisillä aineilla kuin aiemminkin, on kiharrustekniikat kehittyneet, kuten myös odotukset kiharan suhteen.
Nyt kiharoita tehdään enemmänkin tukemaan leikkausta, tuomaan hiuksiin rakennetta,  liikettä ja ilmavuutta.
Kun sileät hiukset menevät tiiviisti limittäin,  jää kiharrettujen hiusten väliin ilmaa, saaden hiukset näyttämään ja tuntumaan runsaammilta ja kuohkeammilta. Hivenen karheampi hius myös pysyy föönauksen jälkeen paremmin halutussa muodossaan, toisin kuin käsittelemätön ja liukas hius. Kovin rasvoittuvasta hiuspohjasta kärsiville permanentti onkin hyvä apu pidentämään pesuväliä ja pitäämään hiukset puhtaammaan tuntuisina pesujen välillä.
Kaikkia hiuksia myöskään tarvitse kihartaa, vaan kiharakäsittely voidaan tehdä kohtiin jotka tuottavat eniten päänvaivaa, kuten esim hankalat pyörteet tai voimakkaat kasvusuunnat.

Skandinaavisen hiustyypin tyypillisimpiä ominaisuuksia ovat vaalea väri ja hento rakenne. Hiuksia on kyllä määrällisesti runsaasti mutta ne valuvat litteästi pään pintaa pitkin.
Ja kun talven pakkaselta on suojauduttava pipolla tai pähineellä, yhtälö onkin lähes toivoton. Vaikka hiukset olisi aamulla föönannut  nätisti, ne ovat ehtineet jo työmatkan aikana litistyä.

Itse suosittelenkin edellämainittujen ongelmien kanssa kamppaileville ehdottomasti kiharakäsittelyä, permanenttia, pehmennystä, permistä, volyymikäsittelyä tai mitä nimeä haluatkaan siitä käyttää.
KIHARAT ON NYT IN!



Varaa permanenttiaika tästä 

tai soita +358 45 7874 4554

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *